بچه‌های‌قلم |aviniha.blog.ir

بچه‌های‌قلم |aviniha.blog.ir

" چهل میلیون معلم و دانش‌آموز و والدین، مستقیم با آموزش و پرورش مرتبط‌ اند.برای آموزش و پرورش هرچه هزینه کنیم، سرمایه‌گذاری است.اقتصاد آموزش و پرورش مثل هیچ دستگاهی نیست.باید این بخش را مورد توجه ویژه قرار داد. این بازده دارد و ارزش افزوده ایجاد می‌کند. "
رهبر معظم انقلاب

Reba.ir
دوستان مجازی

امام رضا  در جواب او فرمودند: حضرت موسى میدانست که خداوند قابل دیدن با چشم نیست، امّا هنگامى که خدا با موسى سخن گفت و آن حضرت به مردم اعلام نمود، مردم گفتند: ما به تو ایمان نمى‏اوریم مگر اینکه کلام الهى را بشنویم.

 

هفتادنفر از بنى‏ اسرائیل برگزیده شدند و به میعادگاه کوه طور آمدند. حضرت موسى سؤال آنان را از خدا درخواست نمود، در این هنگام آنان کلام الهى را از تمام جهات شنیدند، ولى گفتند ایمان نمى‏آوریم مگر اینکه سخن گفتن خدا را خود ببینیم، صاعقه‏ اى از آسمان آمد و همه‏ ى آنان هلاک شدند. حضرت موسى گفت: اگر با چنین وضعى برگردم، مردم خواهند گفت تو در ادّعایت راستگو نیستى که دیگران را به قتل رساندى.

 

به اذن الهى دوباره همه زنده شدند، این بار گفتند: اگر تنها خودت نیز خدا را ببینى، ما به تو ایمان مى‏آوریم. موسى گفت: «انّ اللّه لایُرى بالابصار و لا کیفیّة له و انّما یعرف بآیاته و یکلّم باعلامه»، خدا را تنها با نشانه‏ ها و آیاتش مى‏توان درک کرد. امّا آنان لجاجت کردند، خطاب آمد موسى بپرس آنچه مى‏پرسند و تورا به خاطر جهالت آنان مؤاخذه نمى‏کنم. حضرت موسى  گفت: «ربّ ارنى انظر الیک»، خطاب آمد: «لن ترانى» هرگز، امّا نگاه کن به کوه، اگر پایدار ماند تو نیز خواهى توانست مرا ببینى.


با اشاره‏ ى الهى کوه متلاشى و به زمینى صاف تبدیل شد و موسى پس از به هوش آمدن گفت: «سبحانک تبتُ الیک»، خدایا! از جهل و غفلت مردم، به شناخت ومعرفتى که داشتم بازگشتم ومن اوّلین کسى هستم که اعتراف مى‏کنم خدا را نمى‏توان با چشم‏ سر دید. مأمون با این پاسخ شرمنده شد. [256]


در واقع حضرت موسى  با بیان جمله‏ى «ارنى» و پاسخ «لن ترانى» خواست به مردم بفهماند که خداوند براى من قابل رؤیت با چشم نیست، تا چه رسد به شما.


از امام صادق پرسیدند: اگر خدا قابل رؤیت نیست، پس در مورد روایاتى که مى‏گویند: پیامبر ، خدا را دید، یا در قیامت مؤمنان خدا را در بهشت مى‏بینند، شما چه مى‏فرمایید؟!


حضرت تبسّمى کردند و فرمودند: بسیار زشت است که شخصى 70 - 80 سال در زمین خدا زندگى کند و از رزق و روزى او استفاده کند، امّا او را چنانچه باید نشناسد. پیامبر، خدا را باچشم ندیده است و اگر کسى چنین ادّعایى داشته باشد، دروغگو و کافر است، چنانکه آن حضرت فرمودند: «مَن شبّه اللّه بخلقه فقد کفر» کسى که خدا را به صفات مخلوقات تشبیه کند، کافر است.

 

حضرت على در پاسخ به این سؤال که اى برادر پیامبر  آیا تو خدا را دیده ‏اى؟ فرمود: «لم أعبد ربّاً لم أره و لم تره العیون بمشاهدة الاعیان ولکن تراه القلوب بحقایق الایمان»، [257] خدایى را که ندیده باشم عبادت نمى‏کنم، امّا نه با چشم سر، که با چشم دل. در جاى دیگر فرمود: «ما رأیتُ شیئاً الاّ و قد رأیتُ اللّه قبله و بعده و معه و فیه» [258] چیزى را ندیدم، مگر آنکه خداوند را قبل و بعد و همراه با آن دیدم.


آرى، چشم توان دیدن او را ندارد، «لاتدرکه الابصار و هو یدرک الابصار» [259] ، امّا با چشم دل مى‏توان خدا را دید، چنانکه قرآن مى‏فرماید: «لقد رآه نَزلَة اُخرى عند سِدرة المنتهى» [260] پیامبر، در معراج، ایات عظمت الهى را دید. البتّه آنچه در تورات در مورد ماجراى حضرت موسى در کوه طور آمده، از تحریفات تورات است. [261]

 

پیام های آیه رو می توانید اینجا مطالعه فرمایید.

منابع:

252) تفسیر نمونه‏
253) انعام، 103
254) تفسیر صافى‏
255) تفسیر اثنى عشرى‏
256) تفاسیر نورالثقلین و فرقان‏
257) تفسیر فرقان، معانى الاخبار
258) تفسیر فرقان‏
259) انعام، 103
260) نجم، 13 تا 14
261) تورات، سِفرخروج، باب 23، آیه 9

مطالب مرتبط:

چرا موسی (علیه السلام)، کلیم خدا شد؟

وجیزه1 : شخصی با قیافه حق به جانب که معلوم بود یهودی است با حالت طعنه به حضرت علی علیه السلام گفت: صبر می کردید کفن پیغمبرتان خشک شود تا بعد  اختلاف می کردید! حضرت رو به فرمودند: ما در نبوت پیغمبرمان اختلاف نکرده ایم بلکه اختلافمان بر سر توصیه های اوست... . اما شما بعد از عبور از دریا نگذاشتید پاهای خیستان خشک شود و بعد از آن منکر وجود خداوند  شدید و از موسی علیه السلام درخواست بت کردید...!

وجیزه 2: حضرت موسی علیه السلام با معجزه عصای خود طاغوت زمان خود را  عاجز کرد و شکست داد، و حال یهودیان آن عصا را ندارند و اما  پیامبر ما که معجزه اش قرآن است و با تاسی به خداوند و آیات آن، تمام طاغوت ها و دشمنان  خدا را شکست داد الان  این معجزه اش در نزد تک تک ما مسلمانان است و کافیست در آن تدبر کنیم و به آیاتش عمل کنیم تا دشمنانمان را شکست دهیم... . و این راه آماده شدن  برای ظهور است.



{اخلاق مداری و امانت مداری؛برگرفته شده از picil.blog.ir}

                                                                                                                             

  • مصطفی طالبی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">